"Knjaz" zaustavio pad prozvodnje i plasmana

Bez autora
May 23 2010

Kompanija "Knjaz Miloš" u Aranđelovcu je, posle dve teške godine, uspela da u prvim mesecima 2010. godine zaustavi pad prozvodnje i plasmana vode i sokova, i pored otežanih uslova poslovanja. Kompanija je i dalje lider na tržištu voda, sa 40 odsto učešća u kategoriji gaziranih voda, što je teško održati i odbraniti u uslovima krize. Istina je da Knjaz Miloš" ima najskuplju vodu na tržištu, ali je ona i najkvalitetnija, dok su u prodaji negaziranih voda, koja beleži rast u poslednjih nekoliko godina, prisutni sa 19 odsto, a lider "Rosa" sa 21 procentom. Ta razlika se polako smanjuje zahvaljujući trendu rasta "aqua vive". Prodaja "Knjaza Miloša" u ovom trenutku nije prioritet, jer mnogo šta treba unaprediti i poboljšati kako bi svetske kompanije, koje su vodeće u industriji vode bile zainteresovane da kupe fabriku. Jedan od tih uslova je i smanjenje broja zaposlenih, što je prošlog meseca bio razlog jednonedeljnog generalnog štrajka radnika.

"Knjaz" zaustavio pad prozvodnje i plasmanaKompanija "Knjaz Miloš" u Aranđelovcu je, posle dve teške godine, uspela da u prvim mesecima 2010. godine zaustavi pad prozvodnje i plasmana vode i sokova, i pored otežanih uslova poslovanja.

Kako je kazao generalni direktor Mihailo Janković, kompanija je i dalje lider na tržištu voda, sa 40 odsto učešća u kategoriji gaziranih voda, što je teško održati i odbraniti u uslovima krize.

- Istina je da Knjaz Miloš" ima najskuplju vodu na tržištu, ali je ona i najkvalitetnija, dok smo u prodaji negaziranih voda, koja beleži rast u poslednjih nekoliko godina, prisutni sa 19 odsto, a lider "Rosa" sa 21 procentom - kazao je on i dodao da se ta razlika polako smanjuje zahvaljujući trendu rasta "aqua vive".

Janković je rekao i da prodaja "Knjaza Miloša" u ovom trenutku nije prioritet, jer mnogo šta treba unaprediti i poboljšati kako bi svetske kompanije, koje su vodeće u industriji vode bile zainteresovane da kupe fabriku.

- Jedan od tih uslova je i smanjenje broja zaposlenih, što je prošlog meseca bio razlog jednonedeljnog generalnog štrajka radnika. Ipak, postignut je dogovor sa sindikatom o načinu i modelu koji ćemo primeniti za smanjivanje broja radnika -  rekao je on i najavio da će početkom juna kompanija izneti zvaničan program na osnovu koga će se radnici opredeljivati da li su za dobrovoljan odlazak iz firme ili ne.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik